www.tillverkning-sverige.com
NSK

Nya lager- och kulskruvsinnovationer från NSK

NSK kommer att utnyttja kommande EMO 2017-mässan (Hannover, Tyskland, 18-23 september) för att lyfta fram ett antal nya innovationer för den globala verktygsmaskinmarknaden. Dessa kommer att presentera framsteg inom vinkelkontaktkullager för huvudspindlar, spårkullager för spindelmotorer och härdade kulskruvar för formsprutmaskiner. I NSK-montern (Hall 7, Stand D12) kommer det även att finnas en innovativ vibrationsdiagnostikenhet som kan avslöja lagerskador, samt en demonstration av ett tillståndsövervakningssystem (CMS) med analys av realtidsvibrationer vilket visas på en monitor.

Nya lager- och kulskruvsinnovationer från NSK

Bild1.jpeg: SURSAVE kan hjälpa till att sänka NRRO (Non-Repeatable Run-Out) med 50 % i huvudspindeltillämpningar på verktygsmaskiner

NSK är den enda tillverkaren i sitt slag som erbjuder en komplett utvecklings- och försörjningsservice för precisionskomponenter i verktygsmaskiner, inklusive lager och linjärstyrningar. Bland de viktigaste presentationerna på EMO 2017 finns "SURSAVE", en nyutvecklad lagerhållare för NSK-vinkelkontaktkullager som används i huvudspindelapplikationer. SURSAVE har utformats för att bidra till att sänka icke repeterbar runout (NRRO) med 50 % jämfört med lager med konventionella lagerhållare. Det minskar även vridmomentet med 20 %, genererar mindre värme, arbetar med hög hastighet och bidrar till hög precisionsbearbetning.

För maskinbyggare som söker de senaste kulskruvslösningarna visar NSK sin nyligen lanserad S-HTF-serie, som erbjuder mer än dubbel livslängd och 1,3 gånger högre dynamisk lastkapacitet än företagets tidigare generationer. Denna prestanda har uppnåtts tack vare användningen av ett nytt stålmaterial (kallat Tough Steel - TF) för skruvaxeln, vilket ger en optimerad kombination av hårdhet och robusthet. S-HTF-kulskruvar är avsedda för högbelastade tillämpningar, som i plastinsprutningsmaskiner och formpressar.

En helt ny kulskruv för verktygsmaskintillämpningar kommer också att lyftas fram på EMO. Denna DIN-standardbaserade (160 000 dn-värde) höghastighetskulskruv kommer att erbjuda axeldiameterstorlekar från 32 till 63 mm och stigning från 10 till 30 mm. Mer information kommer att finnas tillgänglig i montern.

Bortsett från produktinnovationer för maskinbyggare kommer NSK att utnyttja EMO 2017 för att lyfta fram fördelarna med sin Bearing Doctor BD-2 diagnostikenhet för underhålls- och serviceteam. Bearing Doctor BD-2 kan utvärdera lagerförhållanden genom vibrationsövervakning och analys. Den har NSK:s egna Acous Navi-diagnosteknik, som jämför mätresultat med pulsfrekvenserna som anges för NSK-lager i företagets standardkatalog, vilket ger en bra uppskattning av skador. Enheten kan även styras trådlöst med fjärrkontroll.

Besökare i NSK-montern kommer även att se en fungerande demonstration av ett CMS för att visa hur man kan få noll i stilleståndstid. En trio av enaxliga rörliga bord som visar felfritt fungerande lager, lager med normal förslitning på tidigt stadium samt skadade lager, kommer att kopplas ihop med vibrationssensorer. Besökare kommer att kunna se realtidsvibrationer som visas på en bildskärm. Ur informationen kan man tydligt finna avvikelser mellan felfria och skadade lager.

För ansvariga, chefer och ingenjörer hos maskintillverkare eller hos företag som använder verktygsmaskiner, innebär de senaste NSK-innovationerna för nästa generations verktygsmaskiner att EMO 2017 blir ett värdefullt mässbesök. Företagets monter kommer att ha ett expertteam som gärna diskuterar specifika tillämpningar.

Nya lager- och kulskruvsinnovationer från NSK

 

Bild2.jpeg: NSK:s S-HTF högbelastade serie med kulskruvar erbjuder 2,2 gånger mer livslängd än företagets tidigare generation.

Nya lager- och kulskruvsinnovationer från NSK

 

Bild3.jpeg: En helt ny DIN-standardkulskruv för höghastighetsbaserade verktygsmaskiner kommer också att visas på mässan.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare