www.tillverkning-sverige.com
MAYR

PERFEKT DIVERSITET

Backlashfria, pålitliga servokopplingar för alla driftkonstellationer

PERFEKT DIVERSITET
Figur 1:
Den slitfria, flexibla ROBA®-ES-elastomerkopplingen från mayr® power transmission kompenserar för radiell, axiell och vinkelaxelförskjutning. De skyddar drivsystemet mot kritiska vibrationer.


mayr® power transmission erbjuder ett brett spektrum slitstarka, högpresterande servokopplingar och utökar ständigt sitt standardmodulsystem. Dessutom säkerställer nya moderna produktionsprocesser gynnsamma priser och korta leveranstider. Utöver detta står företaget för olika framtidsorienterade lösningar för säkerhetsbromsar och överbelastningskopplingar. För kunder innebär detta högkvalitativ kraftöverföring från en enda leverantör.


Axelkopplingar i servoaxlar utsätts för helt olika krav beroende på tillämpning

mayr® power transmission erbjuder därför en bred och komplett produktportfölj med olika stålbälg-, elastomer- och diskpaketskopplingar i sitt sortiment. Nyligen utökade företaget sitt standardmodulsystem med flera nya navkonstruktioner och mellanliggande muffar. ”Med våra många olika versioner skapar vi en hög grad av flexibilitet för olika tillämpningar”, förklarar Ralf Epple, Product Manager på mayr® power transmission. ”Idag kan vi därför erbjuda lösningar för alla driftkonstellationer inom servoteknik.” Det intelligenta modulsystemet säkerställer också hög tillgänglighet och korta leveranstider för standardkomponenter. Dessutom kan mayr power transmission rusta sig för framtiden och reagera på att ständigt anta utmaningarna med nya moderna produktionsmetoder och optimerad intern hantering. ”För våra kunder betyder detta ett stort utbud av servokopplingar, korta leveranstider och gynnsamma priser - naturligtvis med samma erkända kvalitet från mayr® power transmission i Mauerstetten, avslutar Ralf Epple.

Know-how och utrustning

mayr® är ett av världens ledande företag inom mekanisk kraftöverföring och kan - i synnerhet när det gäller svåra tillämpningar – ta hjälp av rätt know-how och årtionden av erfarenhet. Som ett resultat av detta har bolaget exempelvis högpresterande servokopplingar med hastigheter upp till drygt 20 000 varv per minut i sitt sortiment. På dessa konstruktioner konstrueras de enskilda delarna med hög noggrannhet och begränsad radiell utlösningstolerans och axiell slutavvikelse och balanseras i helt monterat tillstånd. På grund av att dessa kopplingar, liksom alla andra konstruktionsutföranden, måste vara korrekta och funktionella, så testar mayr® power transmission ordentligt alla kopplingar på moderna testbänkar under de förutsättningar som också råder i verkliga tillämpningar. Som ett resultat av detta garanteras produkternas konsekventa höga kvalitet.

Även om axelkopplingar ofta kategoriseras som en enkel tillbehörsdel är de ändå viktiga komponenter i det övergripande systemet. Om frågor rörande dessa produkter uppkommer eller om det behövs råd så är mayr® power transmission tillgängligt med tekniskt kompetenta partners - inte bara i Tyskland utan även genom ett globalt servicenätverk.

Kompletta lösningar från en enda källa

Förutom axelkopplingar har mayr® power transmission utvecklat och tillverkat banbrytande, pålitliga säkerhetsbromsar och överbelastningskopplingar i årtionden. ”Våra kunder uppskattar att ta emot allt från en enda källa och därmed om möjligt spara på ytterligare leverantörer och kostnader”, tillägger Ralf Epple. Därför används i många tillämpningar kombinationer av axelkopplingar och vridmomentbegränsande säkerhetskopplingar. Den senare skyddar maskiner mot dyra överbelastningsskador. mayr® power transmission ger know-how och service från en enda källa för dessa kompletta lösningar.

PERFEKT DIVERSITET
Figur 2:
Med sina solida kraftlåsanslutningar står stålbälgskopplingen smartflex® för backlashfri och tillförlitlig vridmomentöverföring. Den perfekt formade stålbälgen säkerställer maximal grad av feljusteringskompensation.
Fig.: mayr® power transmission

PERFEKT DIVERSITET
Figur 3:
Högpresterande ROBA®-DS skivpaketskopplingar, här med ett splitspänningsnav, säkerställer enkel och snabb montering även under svåra omgivningsförhållanden. De överför höga vridmoment med en relativt liten diameter.
Fig.: mayr® power transmission

 
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare