www.tillverkning-sverige.com
ABB Sweden News

ABB:S NYA MASKINBETJÄNINGSCELL FÖRENKLAR AUTOMATION OCH KOMPENSERAR FÖR ARBETSKRAFTSBRIST

Den kompakta, bärbara lösningen klarar av många uppgifter och minskar personalens arbetstid med upp till 60 procent vad gäller betjäningssysslor.

  new.abb.com
ABB:S NYA MASKINBETJÄNINGSCELL FÖRENKLAR AUTOMATION OCH KOMPENSERAR FÖR ARBETSKRAFTSBRIST

ABB har lanserat den nya cellen OmniVance™ Collaborative Machine Tending, som ger en helt integrerad lösning för automatiserad maskinbetjäning som är enkelt att programmera, installera och använda. Den standardiserade lösningen kombinerar en samarbetande GoFa™ 12-robot och användarvänlig programvara i en kompakt lösning för snabb installation och enkel drift.

OmniVance™-cellen kan minska den tid som läggs på repetitiva maskinbetjäningsuppgifter med upp till 60 procent, vilket frigör personal till mer givande arbetsuppgifter.


ABB:S NYA MASKINBETJÄNINGSCELL FÖRENKLAR AUTOMATION OCH KOMPENSERAR FÖR ARBETSKRAFTSBRIST

Cellen har en portabel, kompakt design som är enkel att flytta mellan olika maskiner. Den bygger på ABB:s GoFa 12-cobot, som har en lång räckvidd på 1,27 m och repeterbar precision för laster på upp till 10 kg. GoFa är certifierad enligt IP67, vilket gör den väl lämpad för maskinbetjäning i tillämpningar som metalltillverkning eller framtagning av maskinverktyg där olja, vatten eller damm kan förekomma. Det innefattar också överlägsna kraftbegränsningsfunktioner så att den kan arbeta säkert vid sidan av människor utan behov av konventionella skyddsräcken. ​

Alla huvudkomponenter i cellen är förkonstruerade och integrerade, inklusive GoFa-cobot, bricksystem och gripare, och det behövs bara en dag för installation och konfigurering.


ABB:S NYA MASKINBETJÄNINGSCELL FÖRENKLAR AUTOMATION OCH KOMPENSERAR FÖR ARBETSKRAFTSBRIST

Cellen är enkel att programmera och ger den flexibilitet som behövs för produktionsprocesser med stor mix och liten volym. Cellen använderABB:s programvara Wizard Easy Programming med vilken till och med förstagångsanvändare klarar att skapa och justera program på bara några minuter tack vare den blockbaserade kodfria tekniken. Med ABB:s dedikerade webbapp kan användarna också köra cellen själva utan behov av formell utbildning i robotprogrammering.

För systemintegratörer och slutanvändare gör integreringen det enklare att specificera OmniVance™-cellen, vilket minskar risken för att projektkostnaderna drar iväg. Dessutom säkerställer ABB:s globala servicenärvaro att det går snabbt att göra omläggningar, expandera och få support i rätt tid.



Cellen OmniVance™ Collaborative Machine Tendingär den senaste i ABB:s växande sortiment av cobot-baserade tillverkningslösningar som syftar till att lösa kompetensklyftan och sänka hindren för inträde på automationsmarknaden. Portföljen innefattar också cellen OmniVance™ Collaborative Arc Welding, som använder ABB:s GoFa™ 5-cobot som en del av det integrerade paketet som gör det möjligt för förstagångsanvändare av robotar att utföra högkvalitativa svetsningsuppgifter utan att ha tidigare erfarenhet av robotar. Mer information om OmniVance-sortimentet av tillämpningsceller finns på webbplatsen.

www.abb.com

Gå med i 155 000+ IMP-följare