www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB UTÖKAR STOR ROBOTFAMILJ MED FYRA NYA ENERGIBESPARANDE MODELLER I 22 OLIKA VARIANTER

Fyra nya robotar i 22 olika varianter ger fler valmöjligheter för kunder inom bilindustrin, elfordon och många andra sektorer.

ABB UTÖKAR STOR ROBOTFAMILJ MED FYRA NYA ENERGIBESPARANDE MODELLER I 22 OLIKA VARIANTER

ABB Robotics utökar sitt stora robotsortiment med fyra nya modeller i 22 olika varianter som erbjuder fler valmöjligheter med ökad täckning och bättre prestanda. Nästa generations modeller innefattar IRB 6710, IRB 6720, IRB 6730 och IRB 6740, vilka lämpar sig för nyttolaster från 150 kg till 310 kg och en räckvidd på mellan 2,5 m och 3,2 m, vilket ger kunderna fler valmöjligheter och betydande förbättringar av prestanda och energieffektivitet.

Hållbar produktion är en angelägen prioritet för biltillverkare, där 78 procent av företagen anger att det är viktigt för den egna verksamheten medan 77 procent anger att det är viktigt för deras kunder1” säger Marc Segura, chef för ABB:s division Robotics. ”ABB:s fyra nya robotar finns i 22 olika varianter och erbjuder energibesparingar på upp till 20 procent, som svar på kundernas behov – fler valmöjligheter och större flexibilitet för en mer hållbar produktion. De nya robotarna hjälper kunderna att bygga upp motståndskraft inom en rad olika branscher, inklusive bilindustrin, generell tillverkning, gjuteri, livsmedel samt logistik.Den förbättrade energieffektiviteten drivs av ABB:s styrenhet OmniCoreTM och en lättare robotdesign som innebär en energibesparing på upp till 20 procent. OmniCore ger också en hög noggrannhet i rörelsestyrningen. Med ABB:s tekniker för rörelsestyrning, TrueMove och QuickMove, klarar robotarna klassledande repeterbarhet med minst 0,03 mm avvikelse. Dessa tekniker gör den nya robotserien idealisk för komplexa uppgifter som punktsvetsning, lasersvetsning, skruvdragning och nitning, så att biltillverkarna kan uppnå en hög monteringskvalitet.

www.abb.com


Gå med i 155 000+ IMP-följare