www.tillverkning-sverige.com
ABB News

VÄRLDENS MEST AVLÄGSNA ROBOT AUTOMATISERAR PROJEKT FÖR ÅTERPLANTERING AV AMAZONAS REGNSKOG

Pilotprojektet mellan ABB Robotics och den ideella organisationen Junglekeepers visar potentialen hos robotik och molnteknik för att vända massaverkningen av regnskogen.

VÄRLDENS MEST AVLÄGSNA ROBOT AUTOMATISERAR PROJEKT FÖR ÅTERPLANTERING AV AMAZONAS REGNSKOG

Ett pilotprojekt mellan ABB Robotics och den amerikanska ideella organisationen Junglekeepers visar vilken roll molnteknik kan spela för att göra återplantering av skog snabbare, effektivare och mer anpassningsbar.

ABB Robotics stöder Junglekeepers i deras uppdrag att skydda 55 000 hektar av Amazonas regnskog och vända massavverkningen av regnskogen. I ett unikt koncept automatiserar ABB:s cobot YuMi planteringsuppgifter i ett djungellaboratorium, vilket påskyndar processen och gör att Junglekeepers volontärer kan fokusera sin värdefulla tid och sina resurser på mer verkningsfullt arbete.

ABB RobotStudio Cloud möjliggör världens mest avlägsna robot där ABB:s experter simulerar, förfinar och distribuerar programmeringen som krävs för YuMis uppgifter i djungeln, 12 000 km bort i Västerås.

I ett djungellaboratorium i en avlägsen region i peruanska Amazonas har en YuMi-cobot installerats för att automatisera viktiga uppgifter i fröplanteringsprocessen, som vanligtvis är ett helt manuellt arbete. Coboten gräver ett hål i jorden, släpper ner fröet, packar jorden ovanpå och märker det med en färgkodad tagg. YuMi möjliggör för Junglekeepers att varje dag återplantera ett område lika stort som två fotbollsplaner i zoner som kräver återplantering.


VÄRLDENS MEST AVLÄGSNA ROBOT AUTOMATISERAR PROJEKT FÖR ÅTERPLANTERING AV AMAZONAS REGNSKOG

Genom att automatisera denna uppgift kan Junglekeepers volontärer samtidigt fokusera sin värdefulla tid och resurser på mer effektivt arbete, som att patrullera området för att avskräcka illegala skogsavverkare, utbilda lokalbefolkningen om bevarandet av regnskogen och plantera sticklingar.

Genom att skapa en uppkopplad och autonom cobotinstallation kan man också övervinna svårigheten med att hitta personer som är villiga att stanna och arbeta i den avlägsna djungeln. Efter den första installationen av YuMi kan den utföra sina uppgifter självständigt, med felsökning vid behov.



Pilotprojektet stöds av ABB:s RobotStudio Cloud-teknik, som gör det möjligt för team över hela världen att samarbeta i realtid. Detta nya sätt att programmera på distans möjliggör nya nivåer av flexibilitet och omedelbar förfining, vilket resulterar i större effektivitet och uthållighet, och ingen förlust av planteringstid. Med mer än 25 års erfarenhet av offlineprogrammering erbjuder RobotStudio förstklassig digital teknik som möjliggör 99 procents noggrannhet mellan simulering och verklighet. Detta gör att användarna kan minska tiden för testning av robotlösningar med 50 procent och sänka produktionsavbrotten till noll.

www.abb.com

Gå med i 155 000+ IMP-följare