www.tillverkning-sverige.com
Parker News

PCH Network Portal tillhandahåller fabriksautomation med nya Ethernet-kommunikationsmoduler

Parker Hannifin släpper PCH Network Portal, en ny metod för Ethernet-kommunikationsmoduler som transformerar maskinens I/O-arkitektur. Det kan hjälpa till att minska maskinkostnaderna, starttiden och stilleståndstiden på marknaden för fabriksautomation.

PCH Network Portal tillhandahåller fabriksautomation med nya Ethernet-kommunikationsmoduler

Ethernet-kommunikationsmodulen uppfyller användarnas krav under alla perioder av maskinens livslängd, från utformning och integrering till produktion och underhåll. De flesta befintliga lösningar är modulära till utformningen med varierande dimensioner, men PCH Network Portal integrerar mångsidigheten i konfigurationen i ett enda kompakt utrymme, vilket gör att produkten sticker ut ordentligt på marknaden.

En annan viktig funktion gör att användare kan utnyttja kraften hos IO-Link, vilket utökar anslutningsmöjligheterna till fjärranslutna IO:er och begränsar antalet kabelanslutningar. Flexibiliteten hos IO-Link gör det även möjligt för användare att konfigurera en anslutningsport som digital ingång (DI), digital utgång (DO) eller IO-Link-masterport, vilket ger ett mervärde till applikationer som materialhanteringssystem och karossmontering, industriella monteringslinjer, end-of-arm-verktyg (EOAT) för robotar och annan automatiserad industriell utrustning.

De decentraliserade I/O- och IO-Link-masterportarna i PCH Network Portal är en del av Parker Hannifins erbjudande av fältbuss/industrinätverk och banar väg för optimerad maskinarkitektur och högre nivåer av konfigurerbarhet – samtidigt som de kan anslutas till fem olika storlekar i företagets H-serie av ISO-ventiler.PCH Network Portal kan kommunicera med många industriella styrenheter eftersom den stöder protokollen EtherNet/IP, PROFINET, Modbus TCP och EtherCAT. Denna egenskap gör den perfekt för ett antal flexibla tillverkningsapplikationer, inklusive: där det är vanligt med maskinbyten; där PLC:er inte alltid är tillgängliga; eller där hinder på fabriksgolvet gör att det tar tid att installera, konfigurera och felsöka.

Konfigurerbar I/O med äkta PNP/NPN-kretsomkoppling och IO-Link på varje port gör det enkelt att göra ändringar i maskinkonstruktionen. En ytterligare fördel är att inbyggda programmeringsfunktioner (som avstudsningstimer och tidsangivna Error 40-fel, varningar och händelseloggar) gör att processen för felsökning och integrering blir enkel, även för oerfarna programmerare. Användare kan konfigurera och felsöka via en bärbar dator, surfplatta eller telefon med en säker och låsbar Bluetooth®-anslutning.

PCH Network Portal kan användas i temperaturer mellan -15 och +49 °C och har konfigurerbara IO-Link-masterportar inuti ett IP65-klassat, stänkbeständigt hölje för att framtidssäkra maskiner mot förändringar i nätverksarkitekturen.

Läs mer om PCH Network Portal på: https://ph.parker.com/se/sv/pch-network-portal.

www.parker.com

Gå med i 155 000+ IMP-följare