www.tillverkning-sverige.com
norelem

Bättre glid med norelems nya sortiment av glidlager

Den globala standardkomponentspecialisten, norelem, har lanserat ett nytt sortiment med glidlager förrundbord, med två olika versioner. Detta nya sortiment har enkel montering och mycket slitstarka komponenter för konstruktörer som arbetar med roterande maskiner.

Bättre glid med norelems nya sortiment av glidlager

Det första glidlagret i serien är tillverkat av aluminium, inklusive den inre och yttre ringen. Mellan dessa två ringar finns en högpresterande plastplatta som ger en glidfunktion vilket möjliggör smord och underhållsfri körning.

Den andra versionen av lagret är gjord med en yttre ring av aluminium och en innerring av samma högpresterande plast som den första versionen. Lagren i aluminium är anodiserade, vilket gör båda lagren mer hållbara och korrosionsbeständiga. Båda versionerna finns i tre olika diametrar.

”Med detta nya sortiment av glidlager kan våra kunder välja lager som är bäst lämpade för tillämpningen beroende på material. De kan också vara säkra på att dessa delar är underhållsfria när de har installerats, vilket sparar tid och pengar på lång sikt”, säger Marcus Schneck, VD för norelem.

Båda lagren kan användas i ett temperaturintervall från -50°C till 90°C, vilket gör dem till ett måste för konstruktörer av maskiner som arbetar i extrema temperaturer. Dessutom innebär materialet som lagren tillverkas av att dessa är mindre elastiska. Detta gör dem mer motståndskraftiga mot permanent deformation, vilket ger hög slitstyrka, robusthet och säker användning.

Utbudet av glidlager kan beställas direkt från THE BIG GREEN BOOK, norelems internationellt erkända katalog med över 60 000 standardkomponenter.

Mer information om norelem finns på www.norelem.se

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare