www.tillverkning-sverige.com
norelem

Nya snäpplås från norelem

Den globala ledande leverantören av standardkomponenter till OEM-kunder, norelem, lägger till snäpplås till sin produktportfölj.


Nya snäpplås från norelem
Nytt i norelems sortiemnt är snäpplås i rostfritt stål och plast med utfällbara handtag, med eller utan Bowdenkabelkoppling eller som enkel utlösare med Bowdenkabel. Alla modeller finns som låsbara altermativ.

norelem tillverkar nu snäpplås i plast och rostfritt stål som lämpar sig för ett stort antal användningsområden. Snabba och enkla att installera, samtidigt som de sitter plant i skåpen – snäpplåsen är gjorda för att användas i extremt tuffa förhållanden.

Medan fartyg, båtar, husbilar och husvagnar är i rörelse kan saker som finns i skåp och garderober kastas runt. Ibland leder detta till att dörrarna öppnas med följd att saker kan gå sönder och oreda skapas. Med ett snäpplås hålls dörren fast i låst läge även vid en snabb inbromsning eller kraftiga vågor på sjön.

Tack vare den plana installationen kräver norelems snäpplås litet installationsutrymme, installeras snabbt och är lätta att använda – en bekväm lösning för att på ett säkert sätt hålla huvar, klaffar och dörrar på plats. De rostfria modellerna är korrosionsbeständiga, vilket gör dem lämpliga för användning både inomhus och utomhus – och de finns med matt eller polerad yta. Modellerna i plast imponerar dessutom med sin höga styrka och temperaturmotstånd. Dessa är hållbara och mångsidiga med en flexibilitet att användas på många olika sätt.

Alla norelems snäpplås kan stängas genom att tryckas, beroende på typ öppnas de genom att dras, tryckas, vridas eller trycka och dra. Sortimentet består av sex olika varianter med fällbara handtag, en försänkt knopp eller med spärr. Varianter med vajermanövrering (bowdenkabel) Bowdenkabelanslutning och med utlösare är också tillgängliga, vilket säkerställer att norelem har en konfiguration som passar nästan alla applikationer.


Nya snäpplås från norelem
Nytt i norelems sortiment är snäpplås i plast med infälld knapp, varav en modell är vridbar och snäpplås med spärr som knäpps på plats.

Snäpplåsen med utfällbara handtag
är tillgängliga i tre olika modeller. De första två är i rostfritt stål, antingen med eller utan Bowdenkabelanslutning, dessutom kan norelem erbjuda ett snäpplås med utfällbart handtag i plast. Alla modeller finns i två storlekar för att passa i standarddörrblad. Handtagen är förspända för att förhindra att de skramlar, alla varianter finns dessutom med integrerat lås för ytterligare säkerhet.

Snäpplåsen i plast med spärr och handtag är lämpliga när installatören har mycket begränsad arbetsyta. Dessa installeras snabbt och smidigt helt utan verktyg. För slutanvändaren är handhavandet okomplicerat. Genom att trycka ner handtaget flyttas låset till öppet läget så att dörren kan öppnas och säkras automatiskt när den dras tillbaka tack vare fjädern i rostfritt stål. Snäpplåsen i plast med spärr finns i tre olika storlekar för att passa i olika djup på dörrbladen.

Sist men inte minst finns snäpplås av plast med försänkt knopp i norelems nya sortiment. Välj mellan standardutförande eller en variant där knappen kan roteras för extra säkerhet. Båda varianterna är enkla att använda genom att trycka på knappen så att den skjuts ut. Därefter kan användaren antingen dra i knoppen eller vrida den för att öppna och sedan trycka in den igen för att få snäpplåset att klicka tillbaka till rätt läge.

www.norelem.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare