www.tillverkning-sverige.com
norelem

Stationära backchuckar från norelem

Stationära backchuckar är ett väsentligt verktyg inom tillverkningsindustrin, i synnerhet i borr- och fräsapplikationer. norelems sortiment innehåller 3-backs och 4-backs chuckar gjorda av stål för optimal prestanda när det kommer till att hålla arbetsstycken ordentligt fastsatta.

Stationära backchuckar från norelem

För att ge stabilitet till arbetsstycket kan delarna som ska bearbetas spännas fast mellan spännbackar medan en borrchuck håller verktyget på plats – en faktor som är särskilt viktig när det gäller snabbrörliga maskiner är att garantera precision och säkerhet.

3-backsschucken från norelem har tre backar vilket gör det möjligt att klämma fast runda, triangulära eller sexkantiga arbetsstycken i svarven. Alternativt kan 4-backschucken användas för att klämma fast arbetsstycken med en mängd andra former, inklusive fyra-, åtta- och tolvsidiga arbetsstycken.

Den flexibla konstruktionen av backar i hårda och mjuka utföranden som möjliggör att enkelt klämma fast arbetsstycken i olika storlekar och former från insidan eller utsidan genom att använda en sexkantsnyckel. För att skapa en synkron rörelse av klämbackarna och säkerställa konsekvent klämstyrka har chucken utrustats med en svängkrans och den gängade axeln skapar en rörlig bas för backarna att röra sig i. För att upprätthålla tillförlitlig funktion och klämkraft är regelbunden smörjning via det optimalt placerade smörjsystemet avgörande.

Fördelarna med norelems backchuck
Snabb och enkel att använda. norelems chuckar har en platt design och ett stort genomföringshål för material. Chuckens baskropp är gjord av slipat stål, likaså backarna som använder både härdat och slipat stål, vilket möjliggör en repeterbarhet på 0,02 mm vid centrisk fastspänning. Mjuka spännbackar kan även skruvas på grundbackarna för att generera individuella spännkonturer och diametrar.

De 3-back stationära chuckarna finns i fyra olika diametrar från 220 upp till 370 mm och kan åstadkomma en klämkraft på upp till 44kN. De 4-back stationära chuckarna finns i fyra olika diametrar från 215 upp till 380 mm och kan åstadkomma en klämkraft på upp till 25kN.


Stationära backchuckar från norelem

Varje framgång startar med en idé. Det är därför som norelem stöttar designers och tekniker inom mekanik och tillverkningsindustrin att uppnå sina mål, med de rätta lösningarna för varje jobb i THE BIG GREEN BOOK – norelems unika och lättanvända produktkatalog. Med tusentals produkter för omedelbar leverans kan proffsen spara tid och optimera sina processer.

Som en etablerad branschspelare är norelem engagerade i att främja unga talanger genom norelem ACADEMY På så vis kan morgondagens designers verkligen få en flygande start. norelem ACADEMY erbjuder dessutom teknisk utbildning, seminarier och produktutbildning.

För mer information: www.norelem.se

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare