www.tillverkning-sverige.com
Ingersoll Rand

Ingersoll Rands tryckluftsutjämnare firar 50 år

Ingersoll Rands tryckluftsutjämnare firar 50 år
Zimmerman utvecklade och fulländade 1959 (på begäran av Ingersoll Rand) ett vinschverk som skulle revolutionera ergonomin på arbetsplatser inom industrins många sektorer. Baserat på ett extremt enkelt system hade tryckluftsutjämnaren flera fördelar i jämförelse med en tryckluftskran: dess extremt låga konsumtion (knappt en femtedel av den i ett konventionellt system), med en lyfthastighet på upp till två meter per sekund och framför allt dess berömda flytande område, som möjliggör en exakt lastplats på ett område av över 40 cm, utan hjälp från operatörer.

Kraven ökade betydligt på 1960-talet. Aktiviteten inom olika områden visade att, genom användning av detta system, förbättrades produktiviteten och komforten för operatörerna till rimliga konstnader. Pålitligheten och enkelheten i underhåll av tryckluftsutjämnarna gjorde att de snabbt kunde installeras inom ett stort antal produktionsområden.

Tryckluftsutjämnarna har under åren förbättrats, både i design och utförande. Lyft-, sänkhastighet och lastkapacitet har ökat betydligt. Utvecklingen inom tryckluftsteknologin har under senare år förändrat utjämnarna till en genuint intelligent drifthjälp.

För att fira årsdagen gör Ingersoll Rand reklam för utjämnare och svängkranspaket samt balanseringsdon och driftsarmspaket till slutet av juni 2009. För ytterligare information, kontakta Aymeric Dupont-Franklin, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare