Världspremiär för holografisk artificiellt intelligent mässvärd

2019-03-04
Den 27-28 mars 2019 på mässorna Advanced Engineering & Elektronik i Göteborg, presenterar Suteki för första gången i världshistorien en holografisk mässvärd byggd på en AI. Mässvärden Hewo kommer att finnas i entrén till mässan och kommer bland annat att kunna förenkla besökarnas navigering i mässhallen genom att svara på direkta frågor.

Ordet hologram förekom i svensk media för första gången redan 1966 och då innebar holografi en avancerad form av fotografi. På senare år har holografin utvecklats till att innefatta även storskaliga laservarianter uppbyggda av halvledarteknik. Hologrammen kan visa 3-dimensionella bilder av objekt med absolut precision som kan beskådas utan ytterligare hjälpmedel.

Detta är precis vad som kommer att ske när mässorna Advanced Engineering och Elektronik flyttar in i splitternya Åbymässans lokaler i slutet av mars. Då kommer den holografiska agenten Hewo att finnas på plats i mässans entré som värd för att svara på besökarnas frågor. Det är första gången som Hewo används för just detta ändamål men möjligheterna är oändliga. Inom industrins olika sektorer kan hologramlösningar användas med fördel.

- Ett case jag vill lyfta fram som exempel är när Hewo används av en kund till oss som ett komplement till deras support. Hewo kommer aldrig att kunna ersätta supporten helt men avlastar avsevärt. Hewo är omättlig på information och tankas med fördel upp med tekniska detaljer som kan vara svåra för en vanlig person att minnas, säger Chris Andersson, AI-specialist på Suteki.

- Ett annat användningsområde inom industrin är bildigenkänning – du kan visa upp en skada på en maskin till exempel, som Hewo känner igen och hjälper dig vidare. Vi på Suteki tror att 80 % av alla företag kommer att använda sig av AI i någon form inom 10 år, fortsätter han.

Suteki är också en av talarna i seminarieprogrammet och kommer även att finnas tillgängliga under hela mässan för att följa upp frågor och funderingar.

Om mässorna Advanced Engineering & Elektronik:

Advanced Engineering är en mötesplats för utveckling och effektivisering av morgondagens högteknologiska industri och ingenjörskonst. Parallellt under samma tak arrangeras den tillsammans med Elektronik, Sveriges viktigaste mötesplats för elektronikbranschen. Mässorna går av stapeln 27-28 mars på nyöppnade Åbymässan i Göteborg. För alla som arbetar inom branschen är entré, aktiviteter och seminarieprogram kostnadsfritt. Studerande välkomnas 28 mars efter kl. 14.

Om Suteki:

Suteki är ett interaktivt design- och innovationsföretag i Stockholm som jobbar med kunder över hela världen, bland andra Huaweii, IKEA, Samsung, BMW, ICA, SaintGobain, Whirlpool, AMD, Fiat är några exempel på företag/varumärken vi arbetar med.. Deras visuella och interaktiva lösningar tillämpas på flera olika områden från marknadsföring och event till simulering och interaktiv träning. De är också samarbetspartner till Accenture i Tyskland där de ingår i ett större projekt inom artificiell intelligens.

www.mynewsdesk.com