Seeq säkrar $ 23 miljoner för att möta och genomföra IIoT Advanced Analytics strategitillväxt

2018-07-23
Altira Group gör gemensom sak med Chevron Technology Ventures och next47 när Seeq satsar på att utöka affärsinsiktslösningar som bygger på tillverkningsdata

Seeq Corporation, en ledande aktör inom avancerad analysprogramvara inom tillverkning och IIoT (Industrial Internet of Things), meddelade idag att man har säkrat 23 miljoner dollar i serie B-finansiering från Altira-koncernen i samarbete med Chevron Technology Ventures, Siemens globala ventureföretag next47, Second Avenue Partners och andra investerare.

Finansieringen gör det möjligt för Seeq att avsevärt expandera sina utvecklings-, försäljnings- och marknadsföringsresurser och även öka sin närvaro på internationella marknader.

”Seeq utnyttjar innovationer inom big data, maskininlärning och öppen källteknik för att möjliggöra för tillverkare, tekniker och ledningspersonal att hitta och dela insikter på några minuter istället för dagar eller veckor”, säger Steve Sliwa, CEO och medgrundare av Seeq Corporation. ”Vårt samarbete med Altira-koncernen och andra investerare möter behovet av nya analytiska erbjudanden för tillverkare”.

Seeqs programvara, Seeq Workbench och Seeq Organizer, gör det möjligt för tillverkare att snabbt analysera, förutsäga, samarbeta och distribuera insikter från data för att förbättra produktionsresultaten. Seeq är utformat för att köras på plats, på Microsoft Azure eller på Amazon Web Services molnplattformar, eller mixat på plats eller molnbaserat.

Altira Group, med huvudkontor i Denver, Colorado, har över 20 års erfarenhet av investeringar i olje- och gasprogramvara och teknikbaserade startup-företag.

”Seeq tillhandahåller en viktig förbättring av programvaran för kunder inom processindustrin för att påskynda insikter, åtgärder och inverkan på deras produktions- och affärsresultat”, säger Jan P. Bauman, koncernchef för Altira Group. ”Vi är glada att leda ansträngningarna för att möjliggöra Seeqs fortsatta tillväxt.”

Altiras investering i Seeq går via företagets Fund VI-partnerskap som omfattar en majoritet av amerikanska oberoende olje- och gasoperatörer, däribland Devon Energy (DVN), Pioneer Natural Resources (PXD), Apache (APA) och EQT (EQT) .

”Att hitta oljan är inte problemet. Utmaningen är att producera oljan ekonomiskt medan man väntar färre tillgängliga personalresurser", noterar Chris Cheatwood, Executive Vice President och CTO på Pioneer Natural Resources. ”Seeq gör det möjligt för våra tekniker, små och medelstora företag och chefer att effektivt utnyttja våra data och förbättra effektiviteten.”

Seeqs möjligheter är den stora och växande tillverknings- och IIoT-analysmarknaden och har flera vektorer för att skapa affärsvärde:
-Möjligheter efter bransch. Nuvarande Seeq-kunder omfattar olja och gas, kemikalier, läkemedel, massa och papper, kraftproduktion, mat och dryck, verktyg och diskret tillverkning med fjärrövervakning/prediktiva analys-lösningar, i länder som sträcker sig över världen från Indien till Australien, USA och Europa.
-Möjligheter efter leverantör. Seeq-partners med en omfattande uppsättning processautomationsleverantörer som arbetar med system från OSIsoft, Emerson Automation Solutions, Inductive Automation, Honeywell, Rockwell Automation, AspenTech, Schneider Electric, GE, Siemens och andra.
-Möjligheter efter målgrupp. Seeq utvidgade sin målgrupp 2018 från ämnesexperter (till exempel processingenjörer) för att inkludera team som samarbetar med projekt, chefer som delar produktionsrapporter och analyser över hela anläggningen, och dataexperter som använder data för avancerade algoritmer.
-Möjligheter efter implementering. Kunderna får tillgång till Seeqs applikationer via valfri modern webbläsare och kör Seeq-serverns program lokalt, i ett kluster eller i molnet. Denna implementeringsflexibilitet gör Seeq användbar i alla scenarier, inklusive kunder som har planer på molnmigrering.

”Som kan ses i ARC Industry Forum-presentationer så gagnar Seeq sina kunder genom att göra det lättare för dem att samla och dela intelligens från egna tillverkningsdata", säger Craig Resnick, Vice President, ARC Advisory Group. ”Med Altira Group och strategiska investerare som next47 och Chevron Technology Ventures, får Seeq ett erkännande för sin förmåga att hjälpa användarna att snabbare fatta bättre beslut i operativa miljöer.”

Seeqs senaste release, R20, introducerar nya funktioner som möjliggör stöd för integration av strukturerade data från SQL Server, MySQL och CSV-filer, samt enklare distribution av Seeq Workbench-analyser till medarbetare.

För att läsa mer om Seeq Workbench och anslutningsalternativ, besök seq.com

Om Seeq Corporation
Seeq grundades 2013 och publicerar programvaror för tillverkningsorganisationer för att snabbt hitta och dela datainsikt. Olja och gas, läkemedel, specialkemikalier, samhällsnytta, förnybar energi och många andra vertikala industrier är beroende av Seeq för att förbättra produktionsresultat, inklusive avkastning, marginal, kvalitet och säkerhet. Seeq har huvudkontor i Seattle och är ett privatägt virtuellt företag med anställda över hela USA och försäljningsrepresentation i Asien, Kanada, Europa och Sydamerika.

Om Altira Group LLC
Altira Group LLC är ett Denver, Colorado-baserat företag som arbetar nära entreprenörer för att ge riskkapitalfinansiering till nya olje- och gasteknikföretag. Altira fokuserar på programvara, utrustning och serviceföretag som hjälper till att möta de alltmer komplexa digitala och operativa utmaningarna för dagens olje- och gasindustri. Sedan 1996 har Altira investerat över $ 1 miljard med partners i över 50 företag. Dess Fund VI-partners omfattar en utvald grupp av amerikanska oberoende olje- och gasbolag som bidrar till att accelerera tillväxten av Altiras portföljbolag genom att tjäna som stora, nya kunder. Altira-teamet har över ett halvt sekel av kombinerad erfarenhet med att bygga framgångsrika företag inom olje- och gasteknik. Besök www.altiragroup.com för mer information.

Om Chevron Technology Ventures
Chevron Technology Ventures (CTV) bedriver innovativa affärslösningar och externt utvecklad teknik som har potential att förbättra Chevrons basverksamhet och lyfta teknikimplementering och införande i företaget. Sedan starten 1999, med en första fond i ett större oljeföretag, har CTV stöttat ett stort antal företag och riskkapitalfonder.

Om next47
next47 är ett globalt företag som skapats av Siemens och som investerar i och samarbetar med entreprenörer som tänker stort och bygger branschdefinierande företag. Med kontor i Boston, Peking, London, München, Paris, Palo Alto och Stockholm ger next47 nystartade företag oöverträffad tillgång till en av världens största portföljer av kunder inom industri, energi och infrastruktur samt domänkompetens inom de djupa tekniker som påverkar dessa kunder.

Om Second Avenue Partners
Second Avenue Partners (www.secondave.com) är en Seattle-baserad leverantör av management, strategi och kapital för nya företag. Företaget skapades år 2000 och söker starka entreprenörsteam; innovativa koncept med marknadsbrytande möjligheter och modeller som utnyttjar avancerad teknik. Second Avenue Partners var en tidig investerare i företag som Insitu, Modumetal och MarketLeader.