PROFIsafe modul för bättre säkerhet

2018-05-30
Anläggningens och utrustningens funktionssäkerhet är enormt viktig inom produktion. Med SK TU4-PNS PROFIsafe gränssnittsmodul kan NORD DRIVESYSTEMS nu erbjuda ännu bättre säkerhet. Modulen som är ett tillval, uppfyller de hårdaste säkerhetskraven, möjliggör flexibel integrering av olika säkerhetskomponenter och ger säker kommunikation i PROFINET-miljöer.

NORD_PROFIsafe.jpg: The PROFIsafe-modulen från NORD DRIVESYSTEMS uppfyller de hårdaste säkerhetskraven och ger säker kommunikation i PROFINET-miljöer.

PROFIsafe är världens ledande allmänt vedertagna och använda teknik inom säkerhetsapplikationer för produktion och processautomation. Med SIL3 och PLe (Performance Level e) kategori 4 uppfyller det felsäkra kommunikationsprotokollet de hårdaste säkerhetskraven på marknaden. I kombination med en säkerhets-PLC kan drivelektroniken kommunicera på ett säkert sätt via PROFIsafe i PROFINET.

Säker input och output med till exempel nödstopp och ljusbarriärer kan anslutas till applikationen med snabbkopplingar. En pulsgivare kan även kopplas till för att övervaka den säkra driftsfunktionen. Modulen är självövervakande och har två mikroprocessorer som drivs redundant.

Olika säkerhetsfunktioner kan enkelt integreras i modulen och på så sätt utöka drivenheternas säkerhetsstoppfunktioner. Med funktioner som SLS (Safety Limited Speed), SSR (Safe Speed Range), SDI (Safe Direction), SOS (Safe Operation Stop) och SSM (Safe Speed Monitor) kan PROFIsafe-modulen hantera säker och pålitlig drift av både anläggning och maskiner.

Modulen kan användas både via installation i kontrollskåp och decentraliserad styrning och finns för NORDAC LINK, NORDAC FLEX och NORDAC PRO omriktare.