NORD DRIVESYSTEMS på ACHEMA 2018

2018-05-31
Blandning, skakning och pumpning: Drivlösningar för processteknik i ATEX-versioner med överlägset rostskydd.

NORD_SK_180_E: Decentraliserade SK 180 E - NORDAC BASE från NORD är inte bara enormt kostnadseffektiv i drift men finns även i skyddsklass IP69K.

Från 11 till 15 juni kommer NORD att presentera ett stort antal produkter på ACHEMA i Frankfurt am Main. Huvudfokus kommer att ligga på ATE-kompatibla drivkoncept för processer och den extra robusta frekvensomriktaren SK 180E. Drivenheter för pumpapplikationer, nsd tupH rostskydd för tuffa miljöer och industriväxlar i UNICASE-hus är några av de andra produkterna som NORD kommer att visa.

Livsmedels- och läkemedelsindustrin och kemiska anläggningar utgör ofta en säkerhetsrisk för både människor och utrustning då många brandfarliga gaser och damm bildas i dessa miljöer. NORD har varit en certifierad tillverkare i många år och sen 2003 finns ATEX-kompatibla drivlösningar så som explosionsskyddade motorer, växlar och elektronisk drivteknik för områden 1, 2, 21 och 22.

Modulbaserade ATEX-drivenheter

NORD erbjuder applikationsspecifika drivlösningar med individuella konfigurationer och utrustning från det modulbaserade systemet. NORD har flexibla drivkoncept med motorer som kan användas med omriktare eller IEC eller NEMA motormontering, eller direkt på växeln för en mer kompakt lösning. Utbudet av explosionsskyddade produkter finns med externa fläktar, backstopp och bromsar (beroende på område). På beställning kan NORD leverera kombinerade explosionsskydd för både gas och damm för omgivande temperaturer upp till + 60 °C och dessa levereras till hela världen med dokumentation på mer än 20 olika språk. Om så önskas kan de underhållsintervall som bestäms för den specifika applikationen tryckas på typskylten.

Robusta frekvensomriktare för processteknik

Med SK 180 E - NORDAC BASE omfattar NORDs utbud även många ATEX-kompatibla decentraliserade frekvensomriktare för olika applikationer som inte bara är kostnadseffektiva vid drift men även finns med skyddsklass IP69K. Det säkerställer att växelhuset är helt förseglat, även för processapplikationer som kräver rengöring med högtryckstvätt. Frekvensomriktarna används inom förpacknings- och livsmedelsindustrin samt för transportörer och pumpar.

NORD drivenheter i pumpapplikationer

Ett särskilt fokusområde för NORD är deras utbud av drivsystem med explosionsskydd. De fullständigt matchade drivsystemen som består av en växel, frekvensomriktare och motor bildar master-slave-grupper som kommunicerar intelligent med varandra och kan därigenom ta över övervakning och styrning av hela pumpsystemet.

Ett starkt rostskydd för tuffa miljöer

För tuffa miljöer har NORD utvecklat ett särskilt starkt rostskydd för drivenheter av aluminium, nsd tupH. Denna ytbehandling har samma goda rostskyddande egenskaper som rostfritt stål. Drivenheterna tål högtryckstvätt och kontakt med frätande kemikalier. Aluminium som är behandlat på detta sätt är därför ett väldigt bra, och lättare, alternativ till produkter av rostfritt stål.

Industriväxlar för tunga applikationer


NORDs industriväxlar driver tunga applikationer så som blandare, skakare och kvarnar i livsmedels- och kosmetikaproduktion. Robusta motorer med sneda eller raka kuggväxlar från NORD med helgjutna UNICASE-hus är särskilt lämpade för sådana applikationer. Stora rullager gör växlarna extra hållbara med hög överbelastningskapacitet.

På ACHEMA 2018 kan du se NORDs innovativa drivteknik i Hall 5 och monter 51.