En kilometer med Interroll MCP i nya ePRICE-lagret

2018-05-10
Sant'Antonino, Schweiz; Milano, Italien, 10 maj 2018. ePRICE har uppdragit åt systemintegratören Incas S.p.A. hela logistiksystemet för ett nytt distributionscenter i Truccazzano (Milano). Interroll tillhandahöll lösningarna för att hantera varorna i det nya e-Price-lagret.

I Truccazzano, precis vid stadsportarna i Milano, står ePRICE:s nya automatiska lager, den första italienska e-handelsoperatören. "Greenfield" -projektet gavs åt systemintegratören Incas som utvecklat och konstruerat distributionslösningen.

Den italienska e-handelsmarknaden har haft en enorm tillväxt i antal under senare tid. Siffrorna för 2017 var + 17 % jämfört med föregående år, vilket medför att det totala värdet av onlineköp uppgår till 23,6 miljarder euro.*

Denna enorma ökning har lett till att ePRICE gjort en översyn av logistiken i sitt omfattande produktutbud - och till beslutet om att bygga ett nytt lager, där Incas fick uppdraget kring design och konstruktion. Incas vände sig i sin tur till Interroll för materialhanteringstekniken.

Faktum är att behovet av perfekta logistikprocesser är avgörande för tillväxtmarknader som e-handel. Effektivitet och flexibilitet hos både Incas- och Interroll-verksamheten resulterade i ett distributionscenter som kan stödja de volymökningar som förväntas med stigande efterfrågan från konsumenterna.

Lagret är helt automatiserat och möjliggör en mycket effektivare och smidigare hantering av leveransfördelningsfasen till följd av online-baserade köp hos ePRICE.

Pallarna, uppdelade i förpackningar, transporteras inåt mot varuhuslagret på Interrolls MCP (Modular Conveyor Platform) och de flyttas vidare på MCP från lagret till plockningszonen för beställning av order i utleveransdelen. Där sker vägning, paketering, streckkodsläsning, etikettutskrift och etikettering.

Den totala längden på den installerade Interroll MCP uppgår till nästan en kilometer (920 meter). Inom MCP-enheten installerades totalt 10150st rullar och 560st RollerDrive-enheter och lika många fotoceller.

Huvuddelen av plattformen är ett robust, modulärt system som innehåller de olika nyckelelementen i transportsystem för att bilda en komplett materialflödeslösning som gör tjänsterna nödvändiga. Modulariteten på plattformen möjliggör enkla plug-and-play-installationer som säkerställer flexibilitet och skalbarhet. Modulerna är förmonterade, vilket förenklar installationen av systemet.

För att komma åt de olika nivåerna i MCP-installationen har Interroll också installerat RM6008-hissar.

Claudio Carnino, försäljningschef för Interroll Italia, underströk det utmärkta samarbetet med Incas.

”Det har varit en ära att samarbeta för att ge optimerad lagring hos den ledande italienska e-handelsaktören”, säger han. ”Sektorn är i full expansion och en perfekt intern logistik är avgörande för bästa möjliga kundnöjdhet. Interroll har inte bara produkten och tekniken utan också den nödvändiga erfarenheten för att nå målet."

 


 
Presskontakter
Martin Regnet
Global PR Manager
Interroll (Schweiz) AGVia Gorelle 3 | 6592 Sant'Antonino | Switzerland
+41 91 850 25 21
media@interroll.com
www.interroll.com

 

 

Kontakter (Sverige)
INTERROLL Nordic A/S
Karlsrovägen 64
SE-302 41 Halmstad
Jörgen Wiktorsson
Telefon: +46 35 22 70 77
j.wiktorsson@interroll.com
www.interroll.se