Teknikmässa 4.0: Eplan och Cideon slår upp sina virtuella dörrar

2018-05-09
Den 15 maj står Eplan och systerbolaget Cideon värd för sin tredje virtuella mässa om framtida utvecklingstrender. Det nya för i år är den virtuella montern som innehåller en digital representation av årets Hannovermässa. Intresserade från hela världen kan ta en virtuell rundtur på de enskilda stationerna. De beprövade elementen från de senaste två årens mässor är kvar: informativa presentationer, livedemonstrationer av de senaste programversionerna, för att inte tala om möjligheten att chatta med experter runt om i världen och skapa nätverk med andra användare.

Bild.jpg: Den tredje virtuella mässan från lösningsleverantör Eplan och dess dotterbolag Cideon äger rum den 15 maj 2018.


»Connectivity for your digital engineering» var Eplans slogan för årets Hannovermässa (23-27 april 2018), och det kommer också att vara mottot för den kommande virtuella mässan. Den 15 maj, från 8:00 till 20:00 , erbjuder Eplan och Cideon besökarna en digital plattform för att få reda på mer om den senaste utvecklingen inom teknik och tillsammans utforska gemensamma projekt. Eplan, lösningsleverantören från Monheim, Tyskland och Cideon, Systerbolaget i München, är helt synkroniserade med nuvarande branschtrender och kommer för första gången att skapa en digital tvilling av företagens gemensamma utställning från Hannovermässan, vilken kommer att integreras i det virtuella eventet. Kunder och potentiella kunder får dessutom möjlighet att lyssna på fascinerande livepresentationer om effektiv teknik, bekanta sig med nya funktioner under programdemonstrationer och få användbara tips i chattar med experter eller med andra användare. Den virtuella mässan kommer att löpa i totalt tolv timmar för att täcka så många tidszoner runt om i världen som möjligt och hålls på engelska. Eplan- och Cideon-specialister från hela världen kommer att vara online och kan ge individuella råd på flera olika språk.


Samarbete med partners och kommunikation mellan användare

För att ge deltagare en struktur kring olika ämnen kommer Eplan och Cideons 420 kvadratmeter stora monter på Hannovermässan att filmas och digitalt bearbetas. De som inte kan komma till Hannover på egen hand eller som vill följa upp djupgående information kan mycket enkelt besöka den 360-gradersbaserade montern från sin egen dator, surfplatta eller smartphone den 15 maj. När det gäller teman för livedemonstrationer och föreläsningssalar kommer mässans huvudfokus i år att ligga på Eplan Plattformens nuvarande version 2.8, som nu blir molnbaserad med en nyutvecklad tjänst. Innovationerna för Eplan-plattformens enskilda komponenter och fördelar med molnbaserade applikationer kommer att granskas i detalj. Dessutom kan besökare förvänta sig intressanta produktpresentationer med praktisk relevans, till exempel om framtidsinriktade lösningar som Eplan Cogineer, Syngineer och Eplan Data Portal.

Tillsammans med exempel på innovativ användning av Eplan-mjukvaran, erbjuder virtuella mässan kunder och partners gott om utrymme för nätverks- och samtalsutbyte. Framgången talar för sig själv: till den andra virtuella mässan förra året hade Eplan och Cideon cirka 950 registreringar från 70 länder.

Den som vill delta är hjärtligt inbjuden att registrera sig från och med 17 april på följande adresser:
 

Bild2.jpg: Besökare från hela världen kan chatta och nätverka med andra i Networking Area.