Ny autoklavbar BLDC-motorkontroll från Portescap

2018-03-22
Portescap introducerar en ny autoklavbar borstfri DC-motorstyrenhet, CNT1530, för drift av stora ortopediska handverktygsmotorer. Kontrollenheten utnyttjar Portescaps marknadsledande autoklaverbara designkapacitet och kirurgiska tillämpningskompetens för att tillhandahålla en pålitlig, anpassningsbar lösning för den ortopediska marknaden. Denna nya kontrollenhet hjälper till att förbättra kirurgisk handverktygsprestanda och tillförlitlighet, och snabbar på time-to-market.

CNT1530-kontrollern använder sig av halleffekt-sensorer - magnetisk manövrering av hastighet och riktning som tillhandahålls av denna design vilket ger exceptionell tillförlitlighet på grund av brist på mekaniska komponenter. Dessutom inkapslas de elektroniska komponenterna i ett silikonmaterial inuti ett aluminiumhus, vilket skyddar kretskortet från tuffa miljöer som steriliseringstvättar och autoklaver. Styrenheten är kompatibel med en rad ingångsspänningar som kan användas med flera batterityper. En liten formfaktor gör det möjligt för konstruktörer att hysa kontrollenheten inom ett verktygs pistolgrepp för att skapa exceptionellt ergonomiska konstruktioner.

Den nya BLDC-kontrollern är kompatibel med Portescaps Large Bone Orthopedic-motorer (remove). Anpassning är tillgänglig för partners som behöver skräddarsydda lösningar.