Danone Waters optimerar hanteringen på lastplattformarna på sin EVIAN®-anläggning

2018-01-11
Danone Waters har valt att göra hanteringen av pallar med Evian-vatten säkrare och mer strömlinjeformad, innan de lastas på tåg, med hjälp av Interrolls Pallet flow rullbanor för höga laster.

Vid anläggningen i Publier i Haute-Savoie i Frankrikes Amphion-les-Bains-region har den största fabriken i världen för naturligt mineralvatten på flaska gjort en omfattande renovering! Detta historiska Danone-område sträcker sig över 130.000 kvadratmeter. Vid slutet av linjen hanterar den största privatägda järnvägsstationen i Frankrike 65 procent av produktionen, medan resten lastas på de många lastbilar som står framför anläggningen. Varje dag sänds sju miljoner flaskor på motsvarande 7 000 pallar. Det krävs robust och väloljad logistik för att upprätthålla denna takt. Inget får avbryta detta konstanta flöde.

En enkel lösning på ett komplext problem
Vid slutet av produktionslinjen transporterar automatiserade styrda fordon (AGV) pallar på upp till 1.200 kg till järnvägsplattformar. Dessa ultramoderna AGV:er kan flytta två pallar samtidigt. Det är här Interrolls lösning kommer till användning. På nära millimetern placerar AGV pallarna av vattenflaskor på speciella  graviterande rullbanor för tunga laster. Sexton banor, som rymmer upp till 27 pallar, kan enkelt hantera takten. De Graviterande rullbanorna för tunga laster leder pallarna till gaffeltruckar som plockar upp dessa fyra och fyra för att lastas på väntande tåg. Trots sin uppenbara enkelhet använder den här lösningen avancerad teknik och Interrolls omfattande expertis. För att garantera säkerheten hos installationen, inklusive operatörer och varor, så håller Interrolls MSC 80 Magnetic Speed Control-rullar en konstant pallhastighet på 0,3 meter per sekund. I slutet av linjen, och för ökad användarsäkerhet och komfort, möjliggör en mekanisk separationslösning att fyra pallar tas upp samtidigt för effektiv lastning.

En flexibel, kostnadseffektiv och grön lösning

Förberedelser för detta projekt innebar att Interroll giorde sina tester i La Roche-sur-Yon med full kapacitet. I själva verket använder EVIAN® inte mindre än 12 olika typer av pallar för sina globala marknader. Interroll-lösningen utvärderades tekniskt med användning av en serie test (t ex hastigheten hos transportrullarna, antalet bromsrullar som krävs, läget för separatorerna); Interrolls kompetens gjorde det också möjligt för företaget att arbeta med palltillverkare för att optimera pallkonstruktion och design för att säkerställa att pallarna rullade optimalt på Interrolls lösning med gravititerande rullbanor  för stora laster.

Det faktum att transportlösningens konstruktion använder gravitation innebär att installationen inte behöver drivas. Bortsett från några slitdelar är det också imponerande underhållsfritt. Driftskostnaderna för EVIAN® är nästan noll. Interrolls graviterande rullbanor genererar inga koldioxidutsläpp (CO2), vilket är viktigt för en webbplats som år 2017 blev Danones första kolneutrala anläggning.

Allt flödar smidigt - naturligt

Ett år efter driftsättning, och efter några justeringar, har Interrolls lösning redan testats med cirka 520.000 pallar. Speciellt Danone Waters och Evian uppskattar nu enkelheten och flexibiliteten hos Interrolls tillämpning i en mycket högteknologisk miljö som är utsatt för mycket krävande industriella arbetsförhållanden. De graviterande rullbanorna - som kanske har verkat ganska rustik vid första anblicken - gav EVIAN® en kostnadseffektiv och långsiktig lösning för den framtida utvecklingen av varumärket!

Foto 1: Pallplacering med AGV

Foto 2: Interrolls graviterande rullbanor för stora laster


Global Kontakt:
Martin Regnet
Interroll (Schweiz) AG
Global PR Manager
Via Gorelle 3 │ 6592 Sant'Antonino | Switzerland
+41 91 850 25 21
media@interroll.com
www.interroll.com

Kontakt (Sverige)
INTERROLL Nordic A/S
Karlsrovägen 64
SE-302 41 Halmstad
Jörgen Wiktorsson
Telefon: +46 35 22 70 77
j.wiktorsson@interroll.com
www.interroll.se