Ny BLUETOOTH®-kontroller ger trådlös, webbaserad åtkomstkontroll

2017-10-10
Southco har nyligen breddat företagets serie med Electronic Access Solutions i form av en åtkomstkontroll som gör det möjligt för BLUETOOTH®-aktiverade enheter, t.ex. en smartphone eller surfplatta, att användas för trådlös aktivering av elektroniska lås. Virtuella nycklar skickas trådlöst till en smart enhet via en fjärransluten webbportal, från valfri dator som är ansluten till Internet.

BT BLUETOOTH® Controller ger trådlös styrning och övervakning av intelligenta lås utan att behöva vara fysiskt ansluten till ett nätverk, eller installera, hantera och underhålla programvara. I kombination med någon av Southcos intelligenta elektroniska låsningslösningar erbjuder BLUETOOTH® Controller en helt dold fysisk säkerhetslösning med hjälp av BLUETOOTH® LE för användaråtkomst, samt en fjärransluten webbportal för behörighetshantering och övervakning av verifieringskedjan.
 
Systemet omfattar multinivå-kryptering, enkel installation och möjlighet att läsa en smartphone från ett avstånd på 30 meter. När det kombineras med BT BLUETOOTH® Controller kan intelligenta dolda elektroniska lås skydda och säkra värdefull information och tillgångar med ett digitalt åtkomstregister som kan användas för att visa överensstämmelse med regleringar som PCI DSS  (Payment Card Industry Data Security Standard ), HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act) samt FISMA (Federal Information Security Management Act).
 
Virtuella nycklar kan tilldelas och hanteras med VIZpin®-applikationen, som ger en säker, molnbaserad plattform för fjärrstyrning av användaråtkomst till Southcos BT BLUETOOTH® Controller. Tidsbaserade virtuella nycklar kan skickas trådlöst till  en smartphone-app som är gratis via VIZpins molnbaserade webbportal. När man är inloggad i den säkra webbportalen kan administratören lägga till eller radera elektroniska nycklar i realtid, vilket ger åtkomst åt behöriga användare - och endast under en viss tid.
 
General Manager Steve Spatig tillägger: "Southcos BLUETOOTH® Lock Controller är ett genombrott när det gäller teknik för fjärrstyrning och övervakning av trådlös fysisk åtkomst utan fysisk nätverksanslutning. Med vår nya BLUETOOTH® Controller kan åtkomst ges till personer i realtid, var som helst i världen, med en enkel webbaserad applikation och en BLUETOOTH®-aktiverad smartphone."