Eplan Cogineer lyfter mot molnet

2017-12-06
Eplan Cogineer, som först presenterades på Hannover Messe, är nu en fullvärdig medlem av Eplan Platform. Den här mjukvaran för enkel och snabb generering av schema- och flödeskraftdesign ger automatiseringen en extra turboeffekt. På SPS IPC Drives har Eplan presenterat en förhandsvisning av mjukvarans första molnapplikation. Eftersom den bygger på Microsoft Azure så kommer Eplan Cogineer nu också att erbjuda mervärdet av en molnbaserad konstruktionslösning.

Monheim, Tyskland, 28 november 2017 – Introduktionen av Eplan Cogineer är en innovation inom automation på alla sätt. Den här Eplan-mjukvaran för automatisk generering av schema- och flödeskraftdesign flyttar nu till molnet. Den molnbaserade versionen av Eplan Cogineer presenterades för första gången vid en förhandsvisning på automationsutställningen SPS IPC Drives i Nürnberg, Tyskland. Eplan-mjukvaran arbetar med Microsoft Azure och är därför idealiskt utrustad för att erbjuda helt nytt mervärde - från säker, global tillgång till data till enkel leverans av omfattande IT-infrastruktur. Microsoft Azure erbjuder möjligheten att spara, arkivera och versionshantera data utan att användarna behöver investera någon tid i att göra det eller ens besitta relevant kunskap. Samtidigt är enkelheten i driften av Eplan Cogineer själva grundbulten: varje Eplan-användare kan komma igång direkt baserat på befintliga makron och skapa regeluppsättningar och konfiguratorer utan någon programmeringskunskap. Försäljningskonceptet Eplan är också innovativt och bryter helt ny mark med sin nya prenumerationsgrund för licensiering av programvaran. Kunderna drar nytta av att komma igång med att använda Eplan Cogineer och slipper från investeringsrisken. Licenser kan användas dynamiskt eller kompletteras tillfälligt allteftersom företagets orderläge kräver det.

Eplan Cogineer är organiserad i två funktionella områden: Designer och Project Builder. Det senare är ett användargränssnitt som automatiskt skapas baserat på konfigureringsvariabler. Denna teknik är den första av sitt slag inom elteknik. Pilot-användare var imponerade av lösningen och har således bekräftat utvecklingskonceptet. AB Graphic International Inc., med huvudkontor i Bridlington, Storbritannien, har testat Eplan Cogineer och använder under tiden flera licenser hos företaget. Control Systems Engineer Ken Lomas på AB Graphic International säger: ”Genom att använda Eplan Cogineer på flera maskiner, medan en kollega följde den befintliga arbetsmetoden, kunde jag göra en uppsättning ritningar på fem till tio minuter med Eplan Cogineer, jämfört med till de vanliga sex timmarna. Den andra uppenbara fördelen med Eplan Cogineer är att man slipper eventuella misstag.”

Jungheinrich Logistics, ett ledande intralogistikföretag, förlitar sig också på den nya mjukvaran. Chefen för Development Electrical Engineering, Michael Reising, på Jung-heinrich Projektlösungen i Offenbach, Tyskland, förklarar: ”Våra erfarenheter med Eplan Cogineer var mycket positiva under testfasen. Mina kollegor och jag kunde omedelbart komma igång med vårt arbete utan en tidskrävande fördjupningsprocess, och Eplans konsulter stödde oss med praktiska tips och råd. Det blev uppenbart att Eplan Cogineer gör ett mycket bra jobb för att möta våra behov inom konfigurationsområdet. På grund av det har vi under tiden introducerat Eplan Cogineer i Offenbach och genomförandet gjordes på bara några dagar.”


Data i molnet

Både Designer och Project Builders funktionella områden börjar nu direkt från molnet. Användarregistrering och administration är enkel eftersom den är inbäddad i Eplan-plattformen. Bibliotek och konfiguratorer tillhandahålls av Microsoft Azure eller sparas i molnet, så att alla inblandade alltid har tillgång till det aktuella läget i projektet - från hela världen. Denna arbetsmetod representerar den senaste tekniken. Ytterligare fördelar för företag: hantering och IT-jobb som säkerhetskopior överförs från användaren till molnet - utan att det behövs serverhårdvara eller administration på användarsidan. Och användare arbetar alltid med den mest aktuella versionen av Eplan Cogineer.

Läs mer på: www.eplancogineer.com
#