Ny flexibel drivelektronik och robusta växlar finns nu i flera storlekar

2017-10-22
NORD DRIVESYSTEMS kommer att visa nya produkter på två mässor i Shanghai i november.

Bild: Nya frekvensomriktardrifter med snabbkopplingar för enkel installation och underhåll.

På CeMAT-mässan i Asien och på CIIF IAS kommer NORD att presentera flera nya produkter. En av dessa är NORDAC LINK fältdistributionssystem som har tagits fram särskilt med tanke på snabb och smidig installation, driftsättning, och underhåll för transportörapplikationer. NORD levererar dessa användarvänliga frekvensomriktare och motorstartare konfigurerade för att passa varje kunds individuella behov. Alla sensorer, kommunikation och kablar kan enkelt anslutas via smarta färgkodade snabbkopplingar och enheterna har omkopplare för underhåll och riktning för att förenkla åtkomst till varje enskild axel. NORD har även ansträngt sig att minska antalet komponentvarianter till ett fåtal väl valda standarddelar som underlättar planering och sammansättning av system för stora anläggningar. På så sätt kan kunden spara både tid och pengar vid inköp, installation, lagerhållning och underhåll.

Frekvensomriktarna finns för motorstorlekar upp till 160 kW och stödjer IIoT and Industry 4.0. De är utrustade med PI-kontrollers och integrerad PLC så att de kan utföra logiska sekvenser och processtyrning på egen hand. Den inbyggda PLC:n kan övervaka drivsystemet, utvärdera sensordata och självständigt bedöma en enhets status. NORD håller för tillfället på att ta fram en lösning för förebyggande underhåll baserad på PLC:ns dataanalys. Den kommer att finnas på marknaden inom snar framtid och NORD hoppas att detta kan minska behovet av underhåll och förlänga tiden mellan servicetillfällen.

NORD kommer även att visa en annan ny produkt, MAXXDRIVE, en industriväxel med ett mycket stort antal konfigurationsmöjligheter. Den modulbaserade MAXXDRIVE-serien har nyligen utökats med två nya storlekar för nominella drivmoment på 15 och 20 kNm. Serien består nu av 11 växelstorlekar med utgående drivmoment på upp till 250 kNm och omfattar komponenter så som växlar med två axlar för hög/låg hastighet, nöddrift, bromsar, momentarmar, backstopp, momentkonsoler och extruderflänsar. Alla NORDs industriväxlar har även ett helgjutet UNICASE-hus som ger växeln ett långt produktliv, kompakt storlek, en mycket hög krafttäthet och hög belastningstolerans. Genom att kombinera industriväxlar med drivelektronik kan NORD konfigurera fullständiga drivsystem för tung drift.

NORD DRIVESYSTEMS kommer att vara på
CeMAT (31 okt – 3 nov 2017, Shanghai New International Expo Center)
Hall W3, Monter B3-1

och
CIIF IAS (7 – 11 nov 2017, National Exhibition and Convention Center, Shanghai)
Hall 5.1, Monter B061
#