Advantech vinner "ROI Industry 4.0 Award China" för sin digitala fabrik

2017-10-18
Advantech (2395.TW), en av marknadsledarna inom Global Intelligent Systems, har fått utmärkelsen "ROI Industry 4.0 Award China" vid en ceremoni i Shanghai den 17 oktober. Priset delas ut av ROI Management Consulting och gavs till Advantech för att uppmärksamma företagets Industry 4.0-kompatibla digitala fabrik. Företagets praktiska implementering av "realtidsutrustning och resursövervakning" var en av flera punkter som framhölls.

Timo Schneemann, Vice-General Manager för ROI Management Consulting, säger: ”Vad Advantech har uppnått är ett utmärkt exempel på hur man uppnår kvalitet och utnyttjande genom att skapa realtidsinsyn i produktionen. När andra företag har viktiga maskiner kopplade till ett centralt system, utmärker sig Advantech eftersom de inte bara anslutit sofistikerad utrustning som SMT-linjer, utan också anslutit konventionella maskiner, såsom stämplingsmaskiner, för att få en fullständig bild av vad sker i produktion. Anslutning av maskiner är en sak. Men det avgörande steget, som andra företag saknar, är att göra dessa data lättillgängliga för de personer som behöver dem. Här ligger Advantech i topp med sin datakonsolidering och visualiseringsram.”


Industri 4.0-rum möjliggör realtidshantering
Advantech har sedan många år konsekvent optimerat sin produktionslinje i speciella tillverkningscentra för att förbättra effektiviteten. ”Industri 4.0-rummet är Advantechs viktigaste uppgradering till Industri 4.0. Situationsrummet är fabrikens nervcentra där data samlas in, analyseras och visualiseras för realtidshantering och datastyrt beslutsfattande. Utmärkelsen har visat att vi är på rätt spår med vår Industri 4,0-plan”, säger Allan Tsay, Vice President, Advantech Industrial IoT Group. ”Advantechs Industri 4.0-resa börjar med att ansluta utrustning och lösningar för processvisualisering och fortsätter med optimeringsprocesser. Data är nyckeln till att förbättra effektiviteten i Advantechs smarta fabrik”.

”Advantech är inte bara en slutanvändare, utan också en leverantör av Industri 4.0-lösningar. Vi har i första hand använt egna produkter och lösningar vid planering och implementering av vår smarta fabrik. Lösningen är bevis på hur iFactory-lösningsförberedda plattformar (SRP) och produkter kan användas för att implementera Industri 4.0 i praktiken. Advantechs iFactory SRP:er är snabbstartsverktyg som möjliggör ett stegvis tillvägagångssätt för att uppnå Industri 4.0, säger Jonney Chang, Associate Vice President Advantech Industrial IoT Group.


Acceleration av Industri 4.0 - Advantech på snabbspåret
2017 har varit ett viktigt år för Advantech när det gäller att fortsätta driva Industri 4.0-tillväxten. Företaget uppgraderade sina tillverkningscentra till verkliga miljöer för industri 4.0-demonstrationer, och har öppnat dem för externa besökare i ett försök att inspirera utvecklingen av andra smarta fabriker. Vad mer är så har Advantech varit värd för flera Industri 4.0-forum i Kina, Taiwan, Malaysia, Singapore, Korea, Thailand, Japan, Vietnam, Brasilien, Turkiet och Dubai. Syftet har varit att dela de senaste iFactory-applikationerna med företrädare för industrin, regeringen och den akademiska världen; för att etablera ett lokalt Industri 4.0-ekosystem. I juli fick Chaney Ho, medgrundare, Executive Director och Acting General Manager för Advantech Europe, en särskild utmärkelse benämnd "Industry Leader of the Year" från Asian Manufacturing Awards 2017, för sitt arbete med att driva Industri 4.0 i asiatiska regionen . Advantech har inte bara förverkligat den intelligenta fabriken från ett praktiskt perspektiv, utan uppmuntrar även kunderna att ta till sig Industri 4.0.

”Industri 4.0 är en dynamisk process som inte har någon nedtid och som ständigt utvecklas och förändras”, säger Mr. Chang. ”När Industri 4.0 fortsätter att utvecklas, fortsätter Advantech att utveckla sina smarta fabriker och Industri 4.0-lösningar i syfte att ge en helt ny djup erfarenhet för slutanvändare 2018.”
Om ROI Industry 4.0 Awards
ROI Industry 4.0 Awards har hållits i Tyskland sedan 2013 för att belöna och uppmuntra Industri 4.0-lösningar inom tillverkningsindustrin. Tidigare vinnare inkluderar bland annat ABB, BOSCH och SEW. För första gången (2017) har Kina stått värd för ROI- och Ringier Events-utmärkelserna. I år var 30 företag berättigade till utmärkelserna och fem vinnare valdes slutligen för att få den prestigefyllda ROI Industry 4.0 Award China - ADVANTECH, BOSCH, TLD, BORCHE och TRUKING.