HGW 1033

2017-11-06
Trådlös, multi-touch och säkerhetsfunktioner

Trådlös operatörspanel med multitouch och säkerhetsfunktioner från SIGMATEK: HGW 1033

 

Den trådlösa operatörspanelen HGW 1033 från SIGMATEK sätter nya standarder för driftskomfort. För det första så har de meterlånga kablarna i produktionshallen eliminerats tack vare trådlös dataöverföring. För det andra är mobilpanelen utrustad med en 10,1-tums multi-touch display (PCT) som är lämplig för industritillämpningar, som erbjuder ett brett spektrum av visualiseringsalternativ och ett intuitivt operativt koncept.

Denna moderna HMI-panel är utrustad med säkerhetsfunktioner: bekräftelseknapp, nyckelbrytare och upplyst nödstoppsknapp. När nödstoppsknappen är inaktiv är den grå. En upplyst röd svampknapp indikerar att HGW 1033 är korrekt kopplad till det överordnade systemet och att säkerhetselementen är klara att användas. Precis som med funktionsorienterad data överförs säker data via standard WLAN-nätverk, men enligt Black Channel-principen. Med den trådlösa HMI-panelen kan maskinoperatören på ett flexibelt sätt välja inspektionspunkter och arbeta mot flera maskiner, robotar eller systemenheter samtidigt. För maskinidentifiering finns en säker, 7-segmentsdisplay integrerad.

Med en dual-core EDGE2-teknikprocessor, för den nödvändiga visualiseringseffekten, liksom det integrerade batteriet så garanteras 2 timmars kontinuerlig användning utan att behöva ladda mobilpanelen. Den trådlösa operatörspanelen stöder OPC-UA-kommunikation och innehåller som standard ett USB-gränssnitt. Som alternativ kan en RFID-läsare integreras för att exempelvis tillåta olika åtkomstnivåer.

Fullt utrustad så väger HGW 1033 endast 1,500 g inklusive säkerhetselement och batteripaket - den ligger därför lätt i handen jämfört med andra handhållna enheter och minimerar därigenom utmattning.

På baksidan av gripenheten finns det magneter som gör att HMI-panelen kan placeras på en maskin utan montering - en praktisk tilläggsfunktion.

 

SPS IPC Drives - Hall 7, Monter 270